Каталог браків обігових монет України 1992-2006 (Доповнена версія за квітень 2025)
(18-01-2025, 15:36)OstupBurtik Написав(ла):
(18-01-2025, 15:29)Михайло Захарець Написав(ла): 1АГ(а)м - це більше схоже на слід від кругової шліфовки
Шліфовки показані в "теорії браків"
А тут каталог по здвоєннях зображення
10 копійок 1996 це мої напрацювання, у подальшому дослідженню я прийшов до висновку що все це удари навздогін, псевдоздвоєння яке теж показане обширно в "теорії браків"
З повагою, Михайло

Дякую! Трохи сумно щодо 10 копійок.
Рекомендую тоді в роз'ясненнях дописати, що люди самі часто позначають підшліфовки та інші явища через букву та дужки, щоб менше людей плуталось.

З повагою

Тут треба інший підхід придумати, наприклад не літерами а символами, (*) бо літерами і цифрами позначається здвоєння. Або так і писати (підшліфовка)
Буквені позначення підшліфовок це застаріле явище яке ще використовувалось на форумі ІТК
З повагою
Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини (Сократ)
Роби сьогодні те, що інші не хочуть.  Завтра будеш жити так, як інші не можуть (Джаред Лето)
Відповісти
(19-01-2025, 11:41)Михайло Захарець Написав(ла):
(18-01-2025, 15:36)OstupBurtik Написав(ла):
(18-01-2025, 15:29)Михайло Захарець Написав(ла): 1АГ(а)м - це більше схоже на слід від кругової шліфовки
Шліфовки показані в "теорії браків"
А тут каталог по здвоєннях зображення
10 копійок 1996 це мої напрацювання, у подальшому дослідженню я прийшов до висновку що все це удари навздогін, псевдоздвоєння яке теж показане обширно в "теорії браків"
З повагою, Михайло

Дякую! Трохи сумно щодо 10 копійок.
Рекомендую тоді в роз'ясненнях дописати, що люди самі часто позначають підшліфовки та інші явища через букву та дужки, щоб менше людей плуталось.

З повагою

Тут треба інший підхід придумати, наприклад не літерами а символами, (*) бо літерами і цифрами позначається здвоєння. Або так і писати (підшліфовка)
Буквені позначення підшліфовок це застаріле явище яке ще використовувалось на форумі ІТК
З повагою

Я позначаю підшліфовки через палички — ||
Тобто, наприклад, 1|1|ААк, 2.1|3.2|БАг, 3АА|а|д і так далі.
Інші явища теж можна описувати через інші позначення — [], {}, //, \\, /\, \/, тощо…

Пропонував Підгорному хоча б змінити круглі дужки на фігурні для викришок (що логічно), але він сказав, що люди будуть плутатись…

Позначення [] я планую використовувати для інших браків, які не можна навіть грубо віднести до браків виготовлення, але це не зношення і не підшліфовка. Тобто, наприклад, засмічення при виготовлені штемпеля стружкою, тощо.

Позначення // можна використати для подряпин штемпеля (але в розумних значеннях. Наприклад, якщо здвоєння відомо із подряпиною та без, то можна із подряпиною позначати саме через //).

З повагою
Зараз Ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким Ви коли-небудь будете знову.
Відповісти

Перейти в форум:

Користувачі, що переглядають цю тему: 1 Гість(ів)