05-02-2025, 10:53
(04-02-2025, 18:26)Celekcione Написав(ла):(04-02-2025, 16:43)Барс Написав(ла):(04-02-2025, 11:29)numis-admin Написав(ла): Celekcione
Доброго
У покійного Левченко була повна підбірка заготовок:
1;2;3;5;10;15;20;25;50 та 1 Гривня.
Вітаю!
Цитати від Левченка: "... на ЛВЗ до номинала "3" руки не дошли ... да в то время название "копейки" ВРУ никаким документом даже не утвердила ... поэтому о классической форме ронделей изготовленных на ЛВЗ я не знаю (хотя их точно имел бы - если бы они изготавливались на заводе в Луганске) ... а так имею всего-навсего кустарные заготовки под невыпущенные монеты номиналом "3", изготовленные в одном из Киевских НИИ."
"Еще раз акцентирую внимание всех интересующихся ... все заготовки под номинальный ряд, утвержденный Президиумом ВРУ в декабре-1991, были изготовлены в Киеве (в одном из НИИ НАНУ) ... и в Луганск не возились (по крайней мере я такого факта не знаю)."
"Свои заготовки (но еще не рондели) получил в одном из НИИ НАНУ в конце марта 1992 года по всему номинальному ряду, который в в декабре 1991 года утвердила ВРУ - 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20, 25, 50 копеек и 1 грн."
Вітаю! Дякую за змістовну відповідь. Я забув де трішки про це було написано на ІТК, та вроді та і читав, і за викрадену докуменцію потім.
(04-02-2025, 17:51)Shamil112 Написав(ла): Доброго дня спільното . для того щоб закрити тему за можливостью чи не можливостю вирубкці метізу для 3 коп надам вам один документ.
Вітаю! Так це за умови що якщо контракт був ьи підписаний на вею лінійку наскільки я зрозумів, а не що їх по 15 тис вирубали по контракту якого ще не було. Такисамо заготовки під 20 коп. Принаймні вони б ьули появились у когось за 30 років у продажу при такому тиражу, але ніхто не виставляв раніше, поскільки і не чув що ьули такі. Навіть якщо теоретично могли спробувати вирубати, то їх би утилізували адже навіть ніхто не пробував монету 3 коп карьувати.
(03-02-2025, 18:36)numis-admin Написав(ла): Celekcione
Доброго!
2 березня 1992 року було затверджено номінальний ряд монет України одна сота Гривні копійка.
Під увесь монетний ряд були видані від НБУ заготовки
(ронделя).
Станом на 2 лютого 1993 року номінальний ряд скоротили.
Додаю фото службової записки про відмову виготовлений (метизов) тобто монет 3 копійки та 15 копійок.
Доброго! По цій логіці виходить що і не існучих 20 коп теж декілька тисяч щаготовок були? Цікаво чи за 30 років хоть хтось писав що бачив такі чи мав, як про 3 коп.. Якщо б їх було хоть ао 10 шт а не тисяч, то трчно до цього часу про них би хтось хоть десь написав. Ну можливо що лише у вас з'явилися і більше ні у кого їх не було, але по цій логіці то і під 20 коп лише у вас є, і можливо неіснуючі проьи є 3 і 20 коп. В епоху сучасних технологій все моде бути, сперечатися не буду.
(04-02-2025, 11:29)numis-admin Написав(ла): Celekcione
Доброго
У покійного Левченко була повна підбірка заготовок:
1;2;3;5;10;15;20;25;50 та 1 Гривня.
Вітаю! За це не знав, тому не скажу чи так чи еі.
Дуже богато чого робили на ЛПЗ по за межами контратків , вказівок та експерементів . Щось робили коли випробували , щось робили на перед для показу можливостів , багато чого було відправлено в утіль , щось почали робити та не завершили ....Но знаю що 3 коп та 15 коп починали разом також і відмінили разом , но на 15 коп буда можливість виготовити інструмент , а на 3 залишився тількі екскіз. Но Ви і праві задавати питання А ЧОМУ так .