Каталог браків обігових монет України 1992-2006 (Доповнена версія за квітень 2025)
(12-01-2025, 22:28)OstupBurtik Написав(ла): Вітаю!
Робота колосальна!
До речі, що означають букви "R" в ціні? Я так розумію, декілька екземплярів відомо?

Ось деякі незначні помилки (орфографічні і так далі), які я зміг найти:
1. Ст. 2 "без потертостей, тому, що" ставиться кома перед "що", але якщо "тому що", то кому ставити не потрібно.
 ...................
До речі, що означають букви "R" в ціні? Я так розумію, декілька екземплярів відомо?
     Ціна не складена, так як відомо 1 чи 2 екземпляри

Риски біля зображень - я не знаю чому вони є, і як їх виправити, це не така страшна біда

24. Ст. 81 "ягоди в 8,7, 3" відсутній пробіл (можливо, краще слово "зминання" замість "зім'яття"?)
   це одне і те саме, кому як подобається

Ст. 186 можна додати в примітку до 3(1)ВАг — "існує варіант в немагнітній сталі, покритій латунню".
не вважаю це за потрібне, це каталог браків обігових, не пробних монет

"Моя думка щодо 5 копійок 2014 1.11(1)ВГд:
Ідеально круглої викришки в природі бути не може взагалі. Вона ще й не виступає із "хаотичним" рельєфом, просто гарна крапка.
Щодо 2.2(1)ААд:
Подивіться уважно на подряпини, і на колоски, подряпини просто не заділи їх. Схоже і в 10 копійках 3.2(2), але там зерна більш постраждали."  що Ви цим хочете сказати? пишіть прямо

Пропоную різновиди, які написані знизу опису браків в "Відомі різновиди" позначати різними кольорами в залежності від рідкості/ціни монети. Так просто буде простіше.
Вважаю це зайвим, в таблиці є ціни

З повагою, Михайло
Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини (Сократ)
Роби сьогодні те, що інші не хочуть.  Завтра будеш жити так, як інші не можуть (Джаред Лето)
Відповісти

Повідомлення в цій темі
RE: Каталог браків обігових монет України 1992-2006 (Доповнена версія за січень 2025) - від Михайло Захарець - 13-01-2025, 11:56

Перейти в форум:

Користувачі, що переглядають цю тему: 1 Гість(ів)