Заготовка під 3 Копійки Нержавіюча сталь
(11-02-2025, 11:00)OstupBurtik Написав(ла): Ого, там тираж пару тисяч, а там декілька штук))
Цікаво побачити ще фото заготовки 20 копійок, можливо, щось було б зрозуміліше.

До речі, зверніть увагу на полоси заготовки, а потім на 25 копійок які на заготовці для 3 копійок, у них теж є такі ж самі полоси.

Доброго!
Стосовно полос (слідів).
Це сліди від прокату листа із якого пізніше вирубують заготовки.
Доречі 25 копійок 1992 року 3ГАм у нержавійці, від карбовані іменно тією парою штепелів, що і латуні які зустрічаються в обігу, а їх знайдено одиниці.
Відповісти
(11-02-2025, 15:59)numis-admin Написав(ла):
(11-02-2025, 11:00)OstupBurtik Написав(ла): Ого, там тираж пару тисяч, а там декілька штук))

До речі, зверніть увагу на полоси заготовки, а потім на 25 копійок які на заготовці для 3 копійок, у них теж є такі ж самі полоси.

Доброго!
Стосовно полос (слідів).
Це сліди від прокату листа із якого пізніше вирубують заготовки.
Доречі 25 копійок 1992 року 3ГАм у нержавійці, від карбовані іменно тією парою штепелів, що і латуні які зустрічаються в обігу, а їх знайдено одиниці.

Вітаю!
Полоси я знаю, просто написав, щоб увагу може кому цікаво звернув.
Щодо 3ГАм, цікаво, не знав.
А існують такі ж монети, із не магнітної нержавійки, але на нормальних заготовках (для 25 копійок)?
І чи були монети на заготовках для 20 копійок?
Зараз Ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким Ви коли-небудь будете знову.
Відповісти
OstupBurtik
25 копійок 3ГАм у нержавійці мені відома тільки ця в єдиному екземплярі.
Усі решту у Латуні.
Тільки у Латуні ті що зустрічаються в обігу відкарбовані однією парою штемпелів.
І ще іншою парою штемпелів відкарбовані монети не з обігу для заробітку на колекціонерах.
Відповісти
(11-02-2025, 16:32)numis-admin Написав(ла): OstupBurtik
25 копійок 3ГАм у нержавійці мені відома тільки ця в єдиному екземплярі.
Усі решту у Латуні.
Тільки у Латуні ті що зустрічаються в обігу відкарбовані однією парою штемпелів.
І ще іншою парою штемпелів відкарбовані монети не з обігу для заробітку на колекціонерах.

Дякую!
Зараз Ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким Ви коли-небудь будете знову.
Відповісти
(11-02-2025, 11:29)Барс Написав(ла):

Ось це якраз і наводить на думку, що монета зі смугами як на заготівлі – новоділ. Можна звернути увагу на гравіювання зерен та на техніку виконання остюків.

А що з зернами та остюками не так? Різниці побачити просто не можу.

Поясніть, будь ласка, як пов'язані смуги із новоділами? Просто я так і не зрозумів.
Відповісти
(11-02-2025, 18:24)OstupBurtik Написав(ла):

Ось це якраз і наводить на думку, що монета зі смугами як на заготівлі – новоділ. Можна звернути увагу на гравіювання зерен та на техніку виконання остюків.

Поясніть, будь ласка, як пов'язані смуги із новоділами? Просто я так і не зрозумів.

Для порівняння штамп 2. Можна порівняти хоча б 7 зерно 3 колоса: розімкнуто – замкнуто. Крапки над Ї витягнуті - заокруглені. І т.д. Тиск преса недостатній, щоб прибрати смуги хоча б на літерах.

Прикріплені файли Мініатюр(и)

Відповісти
(11-02-2025, 20:13)Барс Написав(ла):
(11-02-2025, 18:24)OstupBurtik Написав(ла):

Для порівняння штамп 2. Можна порівняти хоча б 7 зерно 3 колоса: розімкнуто – замкнуто. Крапки над Ї витягнуті - заокруглені. І т.д. Тиск преса недостатній, щоб прибрати смуги хоча б на літерах.

Ї — точки вони овальні, світло так падає.
Зерно — це з такого ракурсу сфотографовано, насправді, воно розімкнуте. Важко пояснити.
Смуги глибокі видно, тому прес не повністю їх прибрав.
Відповісти
Ось скан :

Прикріплені файли Мініатюр(и)

Відповісти
(11-02-2025, 21:37)numis-admin Написав(ла): Ось скан :

Дякую, і все дійсно так, як я сказав.

Тільки питання, чому тут точки над "Ї" товстіші, ніж в тій?
Відповісти
(11-02-2025, 21:39)OstupBurtik Написав(ла):
(11-02-2025, 21:37)numis-admin Написав(ла): Ось скан :

Дякую, і все дійсно так, як я сказав.

Тільки питання, чому тут точки над "Ї" товстіші, ніж в тій?

Також в слові Україна мені не подобається товщина літер. Відстань між Ї та сусідніми літерами на штампе 2 можна порівняти з товщиною Ї. На сталевий заготовці ця відстань майже вдвічі менше товщини літери.
Відповісти

Перейти в форум:

Користувачі, що переглядають цю тему: 1 Гість(ів)