30-01-2025, 17:05
(30-01-2025, 12:51)Барс Написав(ла): На сувенірі видно, що отвори по колу наносилися пробійником до нанесення орнаменту. Тому квадратики по центру орнаменту вийшли не сформованими (під ними отвори були до передавлювання зображення. Зліва від дати удари молотком були слабшими, праворуч сильнішими - отвори вийшли різного розміру. Самі отвори мають не квадратну форму як у оригіналу, до того ж пробійник був загострений до низу (видні сліди від гострих граней усередині отворів). У оригіналу низ отворів плоский. Тиску гаражного преса не вистачило, щоб продавити верхівки букв у слові гривень. Не схоже на рівень монетного двору.
Там багато усього поплившого в боки, видно із-за того, що це відтиск штемпелів (наносилось зображення відтиском, потім метал від сили почав текти в боки, на герби та інших деталях зображення теж це видно).
Наприклад 20 копійок 2012 року мідь, відтиск без гуртильного кільця ще більше покоробило.
Так, не рівень МД, адже це лабораторія, виготовлені для НБУ (маю на увазі, виготовлені щоб побачити який дизайн, метал, розмір буде кращим).
Ті презентаційні проби були карбовані в НБУ.
Цитую:
"Більшість цих пробних монет, які потрапили до колекціонерів, зроблені неофіційно в лабораторії без гуртового кільця. Деякі монети я бачив з
дрібною насічкою, але я зараз не згадаю які це були. Я думаю, що в даному випадку гурт неможливо описати коректно."
Зараз Ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким Ви коли-небудь будете знову.